Simona Halep, Sorana Cîrstea, Victor Hănescu sau Marius Copil se numără printre jucătorii care au suportat și partea neplăcută a celebrității. Când pierd, ei sunt adesea jigniți de către suporteri, via Social Media. Dar asta e doar o parte a problemei. Se întâmplă uneori ca lucrurile să degenereze în situații mult mai grave. Care sunt explicațiile acestui fenomen și care sunt reacțiile cele mai potrivite, în materialul următor.
Când Simona Halep a fost eliminată de la US Open după un eșec frustrant cu italianca Pennetta, nu s-a pus capăt doar turneului, ci și speranțelor la o performanță majoră. După o vară fierbinte, în care românca a câștigat patru titluri și a legat victorii după victorii, dinamica turneului și forma de moment o dădeau dintr-o dată drept favorită la calificarea în semifinale la New York, un rezultat suficient de mare încât să definească o carieră. Dar Simona s-a oprit în turul patru, ceea ce, în sine, înseamnă oricum o performanță notabilă.
Ai zice că rezultatele ei din 2013 ar fi fost suficiente să-i cumpere puțină liniște, însă cele patru titluri n-au ferit-o pe jucătoarea noastră de o “onoare” dubioasă: o serie de mesaje jignitoare, greu de reprodus, venite pe câteva dintre canalele online unde apare numele ei. Greu de crezut că o tânără aproape inofensivă precum Simona poate stârni reacții de o asemenea vehemență, însă valul de acuze i-au forțat pe administratorii unei Fanpage Simona Halep să posteze un mesaj prin care să invite la decență, mesaj care a primit rapid un număr consistent de share-uri din partea fanilor de bună credință.
Dar Simona nu este singura tenismenă care pățește așa ceva. Sorana Cîrstea primește cu regularitate astfel de "dovezi de afecțiune”. Nu mai departe de zilele trecute, în timp ce lucram la documentarea acestui subiect, am dat, fără prea mult efort, peste câteva mesaje elocvente, adresate ro