Laptele de soia este o alternativă sănătoasă la laptele de origine animală şi oferă numeroase beneficii consumatorilor, păstrând toate proprietăţile plantei. Asemănător altor alimente pe bază de soia, şi laptele făcut din boabele acestei legume este preferat de unele persoane.
Protejează vasele de sânge. Omega 3 şi 6, acizii graşi şi oxidanţii din soia protejează vasele de sânge de hemoragii şi rupturi. Aceşti compuşi se prind de mucoasa vasului de sânge şi previn formarea colesterolului. Laptele de soia îmbunătăţeşte flexibilitatea şi fluiditatea vaselor de sânge, astfel încât acestea sunt mult mai rezistente la schimbările tensiunii arteriale.
Ingredientul minune în curele de slăbire. Laptele de soia oferă organismului suficiente proteine, vitamine, minerale şi acizi graşi esenţiali. Spre deosebire de laptele de vacă, cel de soia nu conţine colesterol sau grăsimi saturate, ceea ce ajută enorm în dietă. În plus, laptele de soia este plin de fibre, care suprimă pofta de mâncare, conferind rapid senzaţia de saţietate şi îmbunătăţeşte tranzitul intestinal.
Previne cancerul de prostată. Laptele de soia este o sursă bogată de fitoestrogen. Acesta poate inhiba producerea de testosteron la bărbaţi, iar scăderea nivelului hormonului masculin reduce semnificativ riscul de cancer la prostată. Cercetările au demonstrat că bărbaţii, care beau două pahare de lapte din soia în fiecare zi, au cu 70% mai puţine riscuri să dezvolte cancer de prostată.
Îmbunătăţeşte profilul lipidic. Laptele de soia are capacitatea de a îmbunătăţi profilul lipidelor din sânge. Spre deosebire de laptele de origine animală, acesta are foarte multe grăsimi nesaturate, fără colesterol. Acizii graşi din soia inhibă transportul de colesterol în fluxul de sânge. De aceea, laptele din soia este băutura ideală pentru cei cu colesterolul ridicat sau care suferă de boli de inimă.