Consumul de droguri de mare risc nu este îngrijorător în judeţ, Oltul fiind pe ultimul loc în regiune. Despre consumul de tutun, drog legal, nu sunt date.
Părinţii pot sta liniştiţi. În judeţul Olt consumul de droguri, cel puţin cele de mare risc, nu este la cote îngrijorătoare. Nici consumul de etnobotanice nu mai pune probleme la fel de mari ca, spre exemplu, în 2011, când nouă adolescenţi au ajuns în urgenţe, un an mai târziu fiind raportat un singur caz. Despre 2013, şefa Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Nicoleta Martinescu, care a vorbit ieri despre prevenirea consumului de droguri în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, n-a mai precizat date, concluzia ar fi însă că „s-a produs o stabilizare a fenomenului în 2011 -2012 în ceea ce priveşte cererea şi oferta”. Probabil au dat roade proiectele, deloc puţine, derulate în zeci de şcoli din mediul urban, în special, dar şi în şcoli de ţară.
„Prea rebel să fii condus!”, „Mesajul meu antidrog”, „Viaţa îţi aparţine!”, „Să ştii mai mult, să fii mai bun!”, „În faţa drogurilor nu suntem diferiţi!” şi o grămadă de alte proiecte, cu titluri cel puţin la fel de pline de mesaj, au fost trecute în raportul centrului. Dezbateri, discuţii, întâlniri, simpozioane, proiecte, toate lucruri serioase, pentru că centrul este prelungirea teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, iar agenţia se află în subordonarea Ministerului Afacerilor Interne.
Consumul de tutun, acolo, printre obiectivele de combătut
Tinerii cu bani consumă droguri scumpe, tinerii din familiile dezorganizate şi cei cu părinţii plecaţi în străinătate, care constituie principalul filon al consumatorilor, se adaptează. În rest, generalităţi şi, de data asta pe drept cuvânt, câte ceva despre familie, care nu mai are timp să se implice în educaţie, nici să participe la provocările lansate de şcoală. Cum