Anul acesta noutatea la atelierul de educatie muzica este faptul ca incercam sa formam un cor impreuna cu copii, cor ce va avea reprezentatii cu public si va participa la diverse spectacole si concursuri. Consecventa le va asigura un loc in cor, deoarece se vor invata cantece si lectiile vor avea continuitate intre ele.
Cum ar fi sa hoinarim pe note muzicale, sa ne jucam cu ritmul si cu rima, sa coloram pana la DO si sa urcam pana la SI ....poate fi o fantezie sau o traire in cadrul Atelierului de educatie prin muzica.
Cursurile de educatie muzicala se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 4 ani si 8 ani si au in vedere dezvoltarea muzicala a acestora prin joc, comunicare si activitati de grup.
Grupa este formata din maxim 12 copii, astfel incat acestia sa poata invata impreuna sunete, jocuri muzicale si cantece pe care sa si le aminteasca si sa ii ajute in dezvoltarea muzicala ulterioara.
Lectiile de educatie muzicala vor avea in vedere dezvoltarea abilitatilor muzicale si deprinderea acestora cu instrumentele muzicale, prin invatarea unor piese.
Numarul minim de participanti intr-o grupa este de 7 copii.
Obiective urmarite:
-Dezvoltarea sensibilitatii artistice si emotionale, prin abordarea unui repertoriu variat de cantece.
-Invatam sa descoperim si sa transmitem stari emotionale (bucurie, tristetea, uimirea),
-Dezvoltarea auzului muzical, a capacitatii de a canta corect linia melodica a unui cantec se realizeaza foarte usor prin intermediul cantatului in cor. Foarte multi parinti spun: „Copilul meu este afon!” Gresit! Auzul muzical se educa, se invata asa cum invatam sa vorbim.
-Formare sau dezvoltarea simtului ritmic, lucru care este de mare folos in formarea vorbirii corecte, alaturi de educarea respiratiei si a dozarii corecte a aeruluipe fraza muzicala, astfel incat sa evite inspirarea in