Parteneriatul public privat a fost considerat o alternativa de finantare si implementare a proiectelor de interes public si in Romania, in special in domeniul infrastructurii, intr-o perioada in care autoritatile romane se confrunta cu lipsa disponibilitatilor bugetare, dificultati in accesarea fondurilor europene, precum si cu lipsa unor capabilitati necesare unui management eficient al proiectelor. Care sunt explicatiile esecurilor si invatamintele care trebuie trase si, mai ales, ce anume ar trebui facut pentru a putea vorbi, cat mai curand, de un "success story" romanesc? Serban Paslaru, avocat asociat in cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii, specialist in parteneriat public privat si concesiuni, va discuta online cu cititorii HotNews miercuri, 2 octombrie, de la ora 12:00.
Serban Paslaru este avocat asociat al Tuca Zbarcea & Asociatii si coordonator al departamentului PPP, concesiuni si achizitii publice din cadrul acesteia, avand o experienta de peste 10 ani in pregatirea si implementarea unor structuri si modele menite sa asigure cooptarea si participarea investitorilor privati in proiecte majore de interes public. Experienta acumulata in acest domeniu include asistenta acordata atat autoritatilor publice cat si finantatorilor sau investitorilor privati, in proiecte derulate in arii de interes diverse precum infrastructura de transport, infrastructura si capacitatile energetice, infrastructura sociala, serviciile de utilitati publice.
Serban Paslaru este autorul mai multor articole si analize privind problematici aferente proiectelor publice, coordonand editarea ghidului "Public projects. PPP and concessions" al Tuca Zbarcea & Asociatii. Este expert autorizat in achizitii publice, manager autorizat de proiect, precum si expert in pregatirea si managementul proiectelor europene, coordonand si departamentul de drept social al Tuca Zbarcea & Aso