Două evenimente viitoare - importante pentru dinamica activităţii unei organizaţii neguvernamentale pro-euroatlantice - au generat un schimb de opinii, cu ceea ce aş numi... şeful executivului unei structuri atipice, dar cu un rol notabil, în relaţia României cu Occidentul.
-Sunteţi secretarul general, în exerciţiu, al Asociaţiei George C. Marshall România. Cine sunt membrii acesteia şi prin ce activităţi s-au impus în spaţiul de interes public?
-Asociaţia George C. Marshall România a luat fiinţă în martie 2000, prin decizia Adunarii de Constituire a asociaţiei, la care au participat, ca membri fondatori, absolvenţi români ai cursurilor Centrului European pentru Studii de Securitate, George C. Marshall.
-Aici este cazul să menţionez că rolul de “argint viu” l-a avut, în ultimul deceniu, preşedintele asociaţiei, dr. Doru Claudian Frunzulică, autorul cărţii recent lansate la editura Rao, respectiv Marea ecuaţie: Afganistan, a cărei prefaţă a fost scrisă de George Cristian Maior. Frunzulică fiind un compatriot cu experienţă în diplomaţie, care are capacitate organizatorică notabilă, dar şi deprinderea de a se adapta rapid, la situaţii imprevizibile, graţie şi abilităţilor sale oratorice bilingve.
-În acest moment am depăşit numărul de 500 de absolvenţi ai Centrului de la Garmisch şi după cum se ştie toţi pot deveni membri ai Asociaţiei George C. Marshall România.
-Ca senator de drept al acestei comunităţi doresc să punctez două detalii. Primul este faptul că a existat un nucleu dinamic, de circa 50 de absolvenţi, care au contribuit, în maniere complementare, la reuşitele acţiunilor publice ale asociaţiei. Al doilea ţine de necesara nominalizare, în ordine alfabetică, a unora dintre cei fără de care ieşirea la rampa societăţii civile, a Asociaţiei George C. Marshall România, nu ar fi avut ecourile scontate. În ordine alfabetică am în vedere