Cele patru universităţi de stat din Timişoara au primit peste 16.500 de cereri de cazare în cămine din partea studenţilor, însă oferă doar 13.000 de locuri. Ceilalţi studenţi sunt nevoiţi să găsească o altă soluţie, precum închirierea unei locuinţe, la preţuri care pornesc de la 130 de euro pe lună.
Aproximativ 13.000 de studenţi în Timişoara au asigurat un loc în căminele celor patru universităţi de stat din municipiu, însă alţi 3.500 care au făcut cereri şi nu au prins locuri în cămine sunt nevoiţi să apeleze la alte variante, precum închirierea unor locuinţe în oraş, la preţuri care pornesc de la 130 de euro pe lună pentru o garsonieră.
Universitatea Politehnica a reuşit să îi cazeze în căminele proprii pe toţi cei 6.000 de studenţi care au făcut cereri, la fel şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului "Regele Mihai I al României", care are 1.516 locuri în căminele studenţeşti.
Universitatea de Vest, însă, are disponibile doar 3.000 de locuri, pentru 6.000 de studenţi care au cerut un loc în cămin, iar la Medicină sunt disponibile 2.500 de locuri, numărul cererilor fiind de aproximativ 3.000.
Niciuna dintre cele patru universităţi de stat, unde studiază peste 17.700 de studenţi doar în primul an şi peste 50.000 în total, nu a modificat tarifele pentru locurile de cazare în cămine faţă de anul trecut, preţurile situându-se între 46 şi 300 de lei.
La Politehnică, toţi studenţii au prins locuri de cazare în cămine
Vânzoleală mare în Complexul Studenţesc din Timişoara la sfârşitul acestei săptămâni. Studenţii încărcaţi cu bagaje, unii dintre ei însoţiţi de părinţi, au venit să îşi ia în primire locurile care le-au fost repartizate în cămine.
Alexandru a venit din Mehedinţi şi este student în anul al doilea la Facultatea de Matematică şi Informatică. S-a cazat deja şi spune că împarte ac