Apa Nova şi societăţile de salubrizare aleargă prin Bucureşti de la o gură de canalizare la alta, pe măsură ce primesc alertă de înfundare. Reprezentanţii Apa Nova susţin că nu ştiu care străzi vor fi acoperite de ape pentru că nu pot intui intensitatea fenomenului.
Codul portocaliu de precipitaţii abundente, decretat pentru Bucureşti cu începere de luni noapte, a pus pe jar autorităţile. Ministrul de interne, Radu Stroe, le-a cerut operatorilor responsabili să elibereze gurile de canal din Capitală, ca să evite transformarea Capitalei într-o Veneţie. "Este o solicitare comună cu cea a domnului primar general atât către noi, cât şi către operatorii de salubritate ca să îndepărteze de pe gurile de scurgere eventualele frunze sau alte deşeuri. Problema este că se intervine acolo unde se constată incidentul. Am avut până acum vreo patru-cinci acumulări de apă pe străzile canalizate, vreo 10 incidente la gurile de scurgere, dar, vă daţi seama, sunt vreo 50.000 de guri de canalizare în Bucureşti. Lucrăm cu 40 de echipaje momentan, dintre care vreo 26 de autocurăţitoare de mare capacitate, care sunt capabile să facă orice: şi să cureţe, şi să vidanjeze. Majoritatea celor 10 guri de canalizare înfundate s-au rezolvat, dar problemele sunt evolutive, apa transportă către gurile de scurgere diverse materiale. Fenomenele de acum diferă de cele de anul trecut. În 2012 am avut de-a face cu ploi torenţiale de o mare intensitate într-o perioadă scurtă de timp, acum ploaia este diferită", ne-a declarat Epsică Chiru, purtător de cuvânt Apa Nova.
Patru zile de frig cumplit în Capitală
Administraţia Naţională de Meteorologie aduce veşti proaste pentru bucureşteni. Prognoza în Muntenia pentru intervalul 30 septembrie-13 octombrie arată valori termice sub media climatologică a acestei perioade. Mai mult, până pe 4 octombrie, temperatu