În ultimii câțiva ani, instituția antrenorului personal a luat amploare și în România.
Dacă în țări cu tradiție, precum SUA sau Canada, aceștia au chiar un sindicat propriu și profesia ca atare se găsește în nomenclatorul de profesii și meserii, noi suntem încă la început de drum. Cu toate acestea, cei interesați pot găsi și apela la serviciile unui antrenor personal în aproape toate orașele din țară.
Rolul antrenolului
Probabil, mulți se întreabă care este rolul antrenorului personal, gândindu-se că a merge la sală și a te antrena nu presupune cine știe ce cunoștințe. Ei bine, lucrurile stau cu totul altfel: sălile sunt pline de practicanți, mai vechi sau mai noi, care arată la fel ca în prima zi de sală, deși unii se antrenează de ceva vreme.
Mai mult decât atât, nu sunt puțini aceia care, în dorința de a tranșa rapid problema slăbirii sau a masei musculare, se antrenează haotic, se supraantrenează, se accidentează, țin diete fanteziste citite prin reviste sau internet, fără a se gândi măcar o clipă la esența lucrurilor: fiecare dintre noi este unic și ca atare, antrenamentul și nutriția trebuie individualizate în funcție de scopul propus (slăbire, menținere sau acumulare de masă musculară), de vârstă, de sex, de problemele medicale avute, de timpul ce urmează a fi acordat antrenamentelor, de obiceiurile alimentare deja existente.
Consilier personal pe probleme de antrenament
Antrenorul va alege tipul de antrenament care se potrivește cel mai bine nevoilor și scopului dumneavoastră. Acesta trebuie să se asigure că antrenamentul este plăcut și bine tolerat de către practicant, va alege intensitatea optimă în funcție de forma fizică, tipul somatic, vârsta și sexul fiecărei persoane și va organiza ședințele de antrenament astfel încât acestea să fie atractive, eficace și, nu în ultimul rând, sigure.
Consilier personal pe