La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, în Sala de Artă “Elena Greculesi”, a fost deschis vineri după-amiază Salonul Literaturii Române din Bucovina, ediţia a X-a, în cadrul căruia a fost lansată Revista „Bucovina Literară” nr. 1-7/2013, revistă editată de Societatea Scriitorilor Bucovineni. Directorul revistei, Carmen Veronica Steiciuc, a spus în deschiderea Salonului Literaturii Române din Bucovina că „Bucovina Literară tocmai s-a întors din concediu”. Ea a explicat că revista a lipsit din viaţa literară a urbei o perioadă în care ar fi putut să apară şapte numere, motivul fiind lipsa finanţării. Carmen Veronica Steiciuc a precizat că situaţia va fi remediată până la 1 ianuarie 2014 cu ajutorul unor sponsori, iar de la începutul anului viitor cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava.
Apariţia acestui număr al revistei „Bucovina Literară”, a explicat Carmen Veronica Steiciuc, a fost posibilă datorită directorului economic al Direcţiei Silvice Suceava, Vasile Rusu, precum şi al Bibliotecii Bucovinei. „În lipsa mijloacelor financiare necesare tipăririi acesteia, o variantă ar fi fost apariţia ei online, numai că nu toate bibliotecile la care trebuia distribuită erau pregătite în acest sens, astfel că am preferat să aşteptăm până ce editarea ei pe hârtie a fost posibilă”, a explicat directorul revistei.
„Ne-am păstrat colaboratorii, deşi nu ne-a fost uşor din cauza problemelor financiare”
„Bucovina Literară” a fost prezentată de redactorul-şef al revistei, poetul Alexandru Ovidiu Vintilă. „Revista a renăscut după o pauză destul de serioasă”, a precizat poetul, însă într-o formă grafică deosebită. „Ne-am păstrat colaboratorii, deşi nu ne-a fost uşor din cauza problemelor financiare”, a spus Ovidiu Vintilă.
El a mai completat că revista se deschide cu un „autograf” al dramaturgului Matei Vişniec, că rubrica „Cronica literară” găzduieşte „n