Vineri seara, Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, Muzeul de Etnografie şi Artă populară şi Casa Avramide au găzduit manifestările reunite sub genericul Noaptea Cercetătorilor, un eveniment ce s-a desfăşurat simultan în Bucureşti, Oradea, Suceava, Piatra Neamţ, Braşov, Sinaia, Galaţi şi Tulcea.
La Tulcea, participanţii au fost din toate categoriile sociale şi de vârstă, interesul fiind sporit de caracterul practic şi interactiv al manifestărilor.
Specialiştii Institutului de Cercetări Eco-Muzeale au dezvăluit detalii din culisele muncii de cercetare, pe înţelesul tuturor. Demonstraţiile practice pe domenii, concursurile, lecţiile de dans, degustările de preparate specific dobrogene, dar şi conferinţa de aniversare a 110 ani de la naşterea binecunoscutului artist tulcean Alexandru Ciucurencu au fost cele mai atractive evenimente organizate la Tulcea.
Aprecierea de care s-a bucurat evenimentul este exprimată cantitativ printr-un total aproximativ de 2.400 de participanţi distribuite astfel: 1.050 participanţi la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, 850 participanţi la Muzeul de Etnografie şi Artă Populară, 500 participanţi la Casa Avramide.
Noaptea Cercetătorilor este una dintre cele mai populare iniţiative ale UE care vizează publicul larg şi urmăreşte să faciliteze interacţiunea cu ştiinţa într-un mod amuzant.
Din 2006 Noaptea Cercetătorilor există ca şi proiect independent din seria Acţiunilor Marie Curie, bucurându-se de un mare succes. În 2011 s-au inregistrat 800 de locaţii participante în 320 de oraşe europene, numărul total de vizitatori atraşi de-a lungul timpului ajungând la 1,5 milioane.
Mai citiţi şi:
Noaptea Cercetătorilor, la Tulcea: află cum se reflectă identitatea etnică în gastronomia nord-dobrogeană
Noaptea Cercetătorilor - experimente de labora