Încă trei vrânceni au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Focșani, în week-end-ul trecut, după ce s-au intoxicat cu ciuperci. Este vorba de două femei, de 18, respectiv 34 de ani, și un bărbat de 64 de ani, care au mâncat ciuperci culese din pădure. Cei trei s-au prezentat la unitatea medicală cu greţuri, vărsături şi stare generală alterată. Cadrele medicale i-au stabilizat, după care i-au internat în Secţia de Interne.
Numărul celor care ajung la spital cu intoxicaţii cu ciuperci este în continuă creştere. Specialiştii avertizează că nu există metode speciale de deosebire a ciupercilor otrăvitoare de cele comestibile, iar cea mai eficientă măsură pentru evitarea intoxicării este cunoaşterea caracterelor morfologice şi biologice, cum ar fi: forma, culoarea, gustul, mirosul, habitatul sau perioada de creştere.
Încă trei vrânceni au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Focșani, în week-end-ul trecut, după ce s-au intoxicat cu ciuperci. Este vorba de două femei, de 18, respectiv 34 de ani, și un bărbat de 64 de ani, care au mâncat ciuperci culese din pădure. Cei trei s-au prezentat la unitatea medicală cu greţuri, vărsături şi stare generală alterată. Cadrele medicale i-au stabilizat, după care i-au internat în Secţia de Interne.
Numărul celor care ajung la spital cu intoxicaţii cu ciuperci este în continuă creştere. Specialiştii avertizează că nu există metode speciale de deosebire a ciupercilor otrăvitoare de cele comestibile, iar cea mai eficientă măsură pentru evitarea intoxicării este cunoaşterea caracterelor morfologice şi biologice, cum ar fi: forma, culoarea, gustul, mirosul, habitatul sau perioada de creştere.