Liviu Prunaru este un artist de talie internaţională. I-a avut profesori pe Alberto Lysy (cu care a cântat pentru Papa Ioan Paul al II-lea « Dublul concert » de Bach) şi pe violonistul Yehudi Menuhin (fost elev al lui George Enescu). Este concert-maestrul celebrei orchestre Royal Concertgebouw Amsterdam, cotată drept una dintre cele mai bune din lume.
Cariera sa solistică internaţională în plină ascensiune cuprinde colaborări cu cele mai importante orchestre din lume, precum London Philarmonic Orchestra, London Symphony Orchestra, Orchestre National de Belgique, Orchestra Filarmonică din Atena ş.a. Un număr mare de premii internaţionale, participări la festivaluri şi înregistrări audio se adaugă palmaresului său. În aceste zile susţine turneul naţional ”Duelul Viorilor”, ce are loc între 23 septembrie şi 4 octombrie în 8 oraşe din România. Cântă pe vioara Stradivarius „Pachoud” construită de celebrul lutier italian în 1694. Combatantul său este Gabriel Croitoru care interpretează pe vioara Guarneri del Gesu „Catedrala”, datată 1731, instrument pe care a cântat nimeni altul decât George Enescu. Cei doi sunt acompaniaţi de pianistul Horia Mihail.
În cadrul Festivalului Enescu aţi cântat cu Royal Concertgebouw la Sala Palatului, dar cu această prestigioasă orchestră străbateţi mapamondul cântând în săli diferite. Cum a fost, în particular, această experienţă la Festivalul Enescu şi la Sala Palatului?
După cum bine ştiţi, nu este prima venire a orchestrei din Amsterdam la Bucureşti. În ce priveşte sala, sunt de fapt două categorii de păreri de care trebuie să ţinem cont: ale celor care sunt pe scenă şi ale celor care sunt în sală. Se pare că cei din sală încep să fie din ce în ce mai mulţumiţi. În ce ne priveşte pe noi, cei de pe scenă, am să vă spun adevărul curat şi gol. Ne este foarte, foarte greu, deoarece nu există contact între partide,