Cu siguranţă ai avut momente când inspiraţia din bucătărie a fugit, mai ales când vine vorba de deserturi. Totuşi, există numeroase reţete, unele dintre ele exemplificate şi cu filmuleţe, care te ajută să găseşti desertul perfect cu care să îţi serveşti invitaţii. Iată mai jos reţeta unei prăjituri cu banane şi morcov, ce promite să satisfacă gusturi pretenţioase:
INGREDIENTE
- 3 ouă
- 2 morcovi mari, daţi pe răzătoarea cea mai fină
- 2 căni de făină
- 1 cană de zahăr brun
- o cană cu ulei de floarea-soarelui
- 2 banane foarte coapte, făcute piure
- 1 sticluţă cu esenţă de vanilie
- scorţişoară după gust
- un vârf de linguriţă de sare
MOD DE PREPARARE
Făina, zahărul, scorţişoara şi sarea se amestecă bine de tot cu ouăle. La compoziţie se adaugă esenţa de vanilie, morcovii raşi şi bananele şi se amestecă până când crema va deveni uniformă. Compoziţia se toarnă în mai multe tăvi pentru cozonac sau chec şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Se lasă aproximativ 30 de minute, apoi se verifică, folosind o furculiţă, dacă este bine coaptă.
Se serveşte rece!
POFTĂ BUNĂ!
Cu siguranţă ai avut momente când inspiraţia din bucătărie a fugit, mai ales când vine vorba de deserturi. Totuşi, există numeroase reţete, unele dintre ele exemplificate şi cu filmuleţe, care te ajută să găseşti desertul perfect cu care să îţi serveşti invitaţii. Iată mai jos reţeta unei prăjituri cu banane şi morcov, ce promite să satisfacă gusturi pretenţioase:
INGREDIENTE
- 3 ouă
- 2 morcovi mari, daţi pe răzătoarea cea mai fină
- 2 căni de făină
- 1 cană de zahăr brun
- o cană cu ulei de floarea-soarelu