Puţini dintre cei care s-au înecat în Olteţ au mai şi fost găsiţi, ultimul caz fiind al unui copil de doar şase ani. Micuţul a dispărut în apele învolburate ale râului, în luna aprilie, el fiind căutat în zadar, în fiecare săptămână, de pompieri.
De mai bine de patru luni, pompierii olteni desfăşoară, săptămânal, căutări pe râul Olteţ, în zona localităţii Osica de Sus, dar şi în zona de vărsare în râul Olt, înspre barajul de acumulare de la Drăgăneşti. Ei speră să găsească trupul neînsufleţit al unui copil de şase ani, care s-a înecat în apele învolburate ale râului, în luna aprilie.
„Încă din luna aprilie, săptămânal, căutăm copilul înecat în Olteţ. Nici la această oră nu am reuşit să găsim trupul copilului. Săptămânal avem echipaj care se deplasează în zona Olteţului şi în zona Oltului, înspre barajul Drăgăneşti. E vorba de copilul din Osica de Sus pe care nici acum nu l-am găsit”, a declarat colonelul Doru Predescu, şeful Centrului Operaţional al ISU Olt.
Reprezentantul ISU a adăugat că, în foarte puţine cazuri, au reuşit să recupereze trupurile celor înecaţi în Olteţ. Predescu a precizat că astfel de operaţiuni sunt îngreunate de aluviunile aduse din amonte de râu.
„Din ceea ce am discutat cu primarii localităţilor riverane Olteţului, marea majoritate a persoanelor înecate în Olteţ n-au fost găsite niciodată. Ar exista un răspuns prin faptul că, din cauza aluviunilor care sunt aduse de Olteţ, acesta îşi schimbă cursul. Din discuţiile cu cei de la SGA, Olteţul îşi schimbă cursul şi, cam o dată la doi trei ani, mai apare o curbă. S-ar putea chiar să nu-l găsim niciodată. Noi continuăm căutările până la data la care familia va renunţa efectiv la căutări”, a adăugat colonelul Predescu.
Pompierii acţionează la faţa locului doar pe timp de zi, pentru căutări acţionând cu o barcă pneumatică, o cange şi o ancoră. Dacă,