„La cătane”
„Au sosit eară acele zile în cari biet flăcăul dela sate se tunde şi se îmbracă în haine cătăneşti. Vai ce de-a jele la părinţi, la fraţi şi la bietele fetiţe. Duios se desparte flăcăul de aerul liber dela ţară, unde el trăieşte cu tot sufletul şi cu toată inima...Dar curând ajunge în casarmă şi începe muştrulueala...Ce mândru însă se întoarce dela cătănie voinic ca un smeu şi frumos ca un semizeu. Flori la pălărie şi chiuie băiete!”.
„Deşteptarea”, Anul XI, nr. 75, Cernăuţi, Septembre 1901.
„De ce numai domnii să mănânce pâine albă?”
„Ne întreabă atâţia gospodari cumsecade: de ce să mi se amestece în faţa mea, în batjocură, grâul măcinat pe calităţi, obligându-mă indirect să cumpăr făină albă dela negustori, când vrem să facem vreo serbare sau vreo pomenire creştinească? Refuzăm oare, noi ţăranii, să plătim taxele multe şi grele ce sunt, sau ne-am dat în lături de la vreun impozit sau sacrificiu pentru binele ţării? De ce numai domnii şi străinii să mănânce pâine albă din grâul sudorii noastre şi noi nu?”.
„Suceava”, Anul II, Nr. 33, Septembrie 1936.
„Reclame comerciale”
„
„Zori Noi”, Anul XXII, nr. 6153, Septembrie 1967.
„La cătane”
„Au sosit eară acele zile în cari biet flăcăul dela sate se tunde şi se îmbracă în haine cătăneşti. Vai ce de-a jele la părinţi, la fraţi şi la bietele fetiţe. Duios se desparte flăcăul de aerul liber dela ţară, unde el trăieşte cu tot sufletul şi cu toată inima...Dar curând ajunge în casarmă şi începe muştrul