Consiliul Judeţean Maramureş, Primăria Baia Mare şi Prefectura Maramureş s-au întâlnit pentru a adopta o poziţie comună cu privire la redeschiderea mineritului.
Este pentru prima dată când Zamfir Ciceu, Cătălin Cherecheş, Gabriel Zetea şi Anton Rohian susţin un proiect important pentru Maramureş. Au mai fost momente în care liderii administraţiei judeţene şi băimărene au vorbit despre proiecte comune, despre susţinere, dar acum s-a trecut la nivelul superior. Cooperare, susţinere, minerit, locuri de muncă…
Nu cu mult timp în urmă, vicepremierul Gabriel Oprea declara în Baia Mare că va susţine proiectul redeschiderii mineritului în nord, în urma discuţiilor avute cu liderii administraţiei maramureşene şi cu primarul Cătălin Cherecheş. Pe de altă parte, Victor Ponta a spus de mai multe ori că redeschiderea mineritului neferos este printre priorităţile guvernului pe care îl conduce. Au şi fost făcuţi mai mulţi paşi în acest sens, dar în cea mai bună tradiţie românească, demersurile s-au oprit undeva pe la mijloc, iar timpul nu mai are răbdare.
În acest context, cei patru conducători ai administraţiei băimărene şi maramureşene au hotărât că este momentul să dea mâna şi să facă demersuri susţinute pentru a ajunge la un rezultat favorabil.
Prefectul, Anton Rohian, a spus că s-a constituit un comitet departamental la nivelul guvernului, condus de unul dintre consilierii premierului, pentru proiectul „pilot” redeschiderea mineritului la Remin.
Preşedintele Zamfir Ciceu a susţinut necesitatea creării de locuri de muncă într-o zonă în care mineritul este tradiţie.
„Dezvoltarea economiei judeţului Maramureş va duce inevitabil şi la dezvoltarea infrastructurii şi la dezvoltarea turismului şi în consecinţă şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii maramureşenilor. Zona în care Maramureşul poate să se dezvolt