Subvenţiile acordate în agricultură atât de Uniunea Europeană prin SAPS (schemă de plată unică pe suprafaţă), cât şi de statul român prin PNDC (plăţi naţionale directe complementare) au aprins imaginaţia multora care au mirosit că din agricultură se pot obţine bani frumoşi prin înşelăciune. Este şi cazul fratelui fostului primar al comunei Izvoarele, Florea Vişan, patronul firmei Vişan Oltina Grup SRL, care, în perioada 2007 - 2012, s-a învârtit de peste 250.000 de euro, în condiţiile în care pământul pentru care a obţinut banii fie a fost lucrat în dorul lelii, fără să se respecte tehnologiile specifice, fie nu a fost lucrat deloc.
Departe de a fi unul izolat, cazul SC Vişan Oltina Grup SRL Izvoarele, cu punct de lucru în Vâlcele, este extrem de sugestiv în materie de tehnică folosită pentru a înşela statul.
SC Vişan Oltina Grup SRL a fost înfiinţată în 2008 pe ruinele Societăţii Agricole Oltina Vâlcele, societate aparţinând localnicilor şi care a preluat, după 1990, activele fostului CAP. De pe poziţia de preşedinte al societăţii pe acţiuni, lui Florea Vişan nu i-a fost greu să îi vrăjească pe localnicii acţionari să-şi dea acordul, sub semnătură, ca activele care aparţineau tuturor (grajduri şi utilaje agricole) să fie pur şi simplu preluate şi/sau valorificate de sereleul său (unii spun că ar fi semnat pentru cu totul altceva, neştiind despre ce este vorba). Pentru că ţinta omului a fost de la început subvenţiile acordate de Uniunea Europeană şi statul român, următorul pas a fost ca pe noua firmă să preia şi terenurile date de oameni în arendă societăţii agricole aduse, între timp, la sapă de lemn. Şi totul a mers ca uns - pentru SC Vişan Oltina Grup SRL, nu pentru oameni. Deşi arendaşul lua zeci de mii de euro anual în contul pământului lor, oamenii au primit mai mult praful de pe tobă. Este motivul pentru care sute de proprietari de teren agri