Spitalul Filantropia, cea mai longevivă unitate spitalicească de obstretică şi ginecologie din România, a aniversat pe 1 octombrie 200 de ani de existenţă pe piaţa serviciilor de sănătate din ţara noastră.
Spitalul Filantropia, supranumit "leagănul obstreticii şi ginecologiei româneşti", este cea mai performantă maternitate de stat din România. Valoarea totală a investiţiilor în Spitalul Filantropia din ultimii 10 ani se ridică la 7.215.000 de euro. Fondurile au fost obţinute prin programele Ministerului Sănătăţii de dotare a spitalelor, prin acordul cu Banca Mondială, prin investiţiile Primăriei Sectorului 1 şi, mai ales, ale Primăriei Municipiului Bucureşti, după preluarea spitalului de către aceasta din urmă, în anul 2009. Un rol important în dezvoltarea spitalului l-au avut şi sponsorii şi Fundaţia "Maternitatea Filantropia 1883".
"De-a lungul timpului, ne-am concentrat eforturile spre a construi la Filantropia un punct de referinţă în obstetrica şi ginecologia modernă, începând cu pregătirea specialiştilor şi terminând cu dotările care să asigure o infrastructură performantă. Obiectivul meu şi al echipei, care face din Filantropia o maternitate performantă, a fost mereu acela de a creşte calitatea serviciilor oferite pacientelor noastre, concomitent cu formarea de specialişti şi cercetarea ştiinţifică. Spitalul Filantropia este o instituţie cu o tradiţie de 131 de ani în obstetrică şi ginecologie. Trăim vremuri în care serviciile medicale performante au nevoie, însă, de un cadru modern şi de aparatură performantă care să ofere pacientelor cele mai bune condiţii de îngrijire şi tratament. Cred că aniversarea celor 200 de ani de existenţă este pasul spre o altă etapă în evoluţia nostră spre performanţă în medicină”, a declarat Prof. Dr. Gheorghe Peltecu Managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Filantropia
Spitalul Filantropia se bucură