În timp ce aproape 14.000 de elevi zgribulesc în sălile de clasă, reprezentanţii municipalităţii manifestă o grijă ieşită din comun vizavi de modul în care se cheltuie banul public. Aşa se face că deşi sunt la mâna firmei E-Star Budapesta, autorităţile se zgârcesc în a oferi copiilor condiţii optime pentru studiu.
În încercarea de a găsi o cale care să permită furnizarea agentului termic în unităţile de învăţâmânt din municipiu, Primăria Zalău au făcut o ofertă societăţii E-Star Budapesta în vederea închirierii tronsonului de 10 kilometri din reţeaua de distribuţie a energiei termice. Pentru autorităţi, sănătatea celor aproape 14.000 de copii din şcolile şi grădiniţele Zalăului pare să valoreze doar 500 de lei lunar, în condiţiile în care doar atât s-au îndurat să plătească de la bugetul local pentru a putea folosi conducta aflată în proprietatea firmei ungare.
Veştile proaste se ţin, însă, lanţ. La câteva zile după ce instanţa a respins cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de către Primăria Zalău pentru a putea furniza agentul termic în unităţile de învăţâmânt, zilele trecute, reprezentanţii E-Star Budapesta au spuns „NU” ofertei privind închirierea unui tronson din reţeaua de termoficare.
Căpîlnaşiu şi Nistorescu merg la Budapesta, la negocieri
„Din nefericire, deocamdată nu putem asigura căldura pentru unităţile de învăţământ. Suntem într-un nou impas, deoarece E-Star a respins oferta făcută de Primărie pentru închirierea reţelei de distribuţie. Probabil a contat foarte mult preţul avansat de Primărie, de 500 de lei lunar. Evident, nici oferta făcută de cei de la E-Star nu poate fi acceptată de municipalitate şi este probabil o reacţie la oferta făcută de municipalitate”, a declarat viceprimarul Daniela Coţa.
Aceasta este de părere că problema poate fi rezolvată în urma unei negocieri, „printr-o discuţie directă în care păr