Cazul Dan Voiculescu şi justiţia română (22, Hotnews)
Revista 22 preia din sursa Mediafax stirea despre rezultatul intalnirii presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, cu presedintele Parlamentului moldovean, Igor Corman. Zgonea a reafirmat hotararea Romaniei de a sprijini parcursul de integrare europeana al Republicii Moldova si derularea proiectelor comune din domeniul interconectarii energetice. Igor Corman l-a invitat pe seful deputatilor de la Bucuresti la Chisinau, pentru semnarea protocolului de colaborare dintre cele doua tari, informeaza de asemenea aceasta stire, care anunta si organizarea,, in cel mult o luna a unei expozitii de vinuri moldovenesti in Romania, ca semnal pentru intrarea lor in atentia marilor lanturi de distributie.
Presa de la Bucuresti graviteaza insa strans in jurul subiectului Dan Voiculescu condamnat la 5 ani de inchisoare. Evaluarile merg de la satisfactia ca s-a facut dreptate, pana la indoiala ca nu va urma o restauratie in folosul „sistemului ticalosit”, pentru că, de fapt, marile dosare de coruptie soldate cu condamnari vin din trecut, dinainte de instalarea la putere a Uniunii Social-Liberale.
In revista 22, Andrei Cornea si Andreea Pora sunt adeptii ideii ca decizia Tribunalului Bucuresti in cazul Dan Voiculescu semnaleaza o faza noua, de independenta a justitiei. Pora considera ca, indiferent cat va mai dura pana la sentinta definitiva in acest caz, Voiculescu a inteles demult ca e inevitabila. De aceea s-a si inhamat la constructia numita Uniunea Social-Liberala, croind-o pe unicul scop al capturarii justitiei. „Trebuiau eliminați, în primul rând, șefii instituțiilor anticorupție (...), de la procuror general la șefi de secție și departamente, și înlocuiți cu oameni de încredere”, scrie Andreea Pora care lamureste si furia patronului de la trustul Intact - Antenele - pe pac