Dacă timp de trei nopţi consecutiv, în intervalul orar 18.00 - 6.00, temperaturile vor ajunge sub 10 grade C Electrocentrale va furniza agent termic pentru încălzirea apartamentelor şi caselor din Oradea. Temperaturile scăzute din ultima perioadă a surprins societatea de termoficare cu depozitele de combustibil aproape goale.
În această vară, Electrocentrale Oradea a trecut prin ample transformări, care au afectat rezerva necesară pentru producerea energiei termice. Intrarea în insolvenţă, ruperea în două a societăţii, concedierile masive, blocarea conturilor, toate au făcut să crească şi îngrijoarea populaţiei cu privire la asigurarea energiei termice pe perioada sezonului rece. Din păcate, injecţiile masive de capital nu pare să rezolve problemele firmei din subordinea Consiliului Local Oradea. Astfel, după ce în urmă cu trei luni, aleşii locali au tăiat de la principalele lucrări publice 2,5 milioane de euro tocmai pentru a acoperi această gaură neagră care este CET-ul, luni, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Oradea, s-a decis prin rectificarea de buget alocarea altor 7,3 milioane de lei. Mai toate investiţiile anunţate şi toate instituţiile din subordinea Primăriei Oradea s-au trezit cu banii luaţi, văzându-se în imposibilitatea de a-şi duce la bun sfârşit propriile proiecte. Măsura pare disperată, în condiţiile în care în curtea Electrocentrale rezervele de cărbune şi păcură sunt insuficiente, taman în prag de iarnă.
A sosit primul tren
Potrivit directorului Electrocentrale, Florinel Dragoş Gligor, lunar avem nevoie de 140.000 tone de cărbune pentru sezonul de iarnă. Momentan, în curtea Electrocentrale se află 60.000 tone de cărbune din rezerva de stat şi alte 12.000 tone din rezerva personală. "Am contractat cu o firmă din Ungaria o cantitate de 75.000 tone de cărbune/lună. Luni a sosit primul tren", ne-a declarat Florinel Dragoş Gli