* în altele, directorii consideră că sunt totuşi temperaturi rezonabile, dar sunt pregătiţi dacă vremea se înrăutăţeşte
Răcirea vremii se resimte şi în sălile de clasă. Inspectorul şcolar general Iulian Danielescu a spus că în această situaţie fiecare director poate da căldură în şcoală, dacă va considera necesar. Unii directori au deschis deja, de ieri, centralele, alţii însă spun că mai aşteaptă câteva zile, în speranţa că temperaturile vor ajunge din nou la valori normale pentru această perioadă.
Cei mai sensibili sunt preşcolarii, iar din acest motiv multe grădiniţe au început să dea puţină căldură, aşa cum s-a întâmplat şi la Grădiniţa nr. 6. Directorul Elena Curcă a explicat că sunt copii mici şi le este frig dimineaţa, aşa că a fost nevoită să dea puţină căldură. La Grădiniţa nr. 58, o structură a Şcolii "Vasile Alecsandri", directorul Elena Barbu a spus că nici nu are deocamdată cum să dea căldură, pentru că lucrările de instalare a centralelor termice nu s-au finalizat, însă nici nu e nevoie. "Avem nevoie de bani pentru continuarea lucrărilor, dau telefon zilnic, mai mult ce să fac? Slavă Domnului că nu este foarte frig nici în clase, nici în grădiniţă şi sper să nu mai ţină mult această vreme friguroasă. Nu este atât de frig în şcoală încât să stăm cu pardesiul pe noi, iar în grădiniţă este chiar mai cald pentru că este bine izolată clădirea", a spus directorul Elena Barbu.
În alte şcoli generale şi în licee unii directori au dat ceva căldură, alţii au considerat că nu este nevoie, în funcţie de clădire, de cât de cald este încă în clase. "La noi încă nu am dat căldură pentru că este destul de cald în sălile de clasă. Nici pe copii nu i-am auzit să spună că este frig. Deocamdată este bine, dar dacă va continua vremea rea, cu temperaturi de cinci, şase grade, vom da drumul la căldură pentru că se va face prea rece în cla