“Principala schimbare de comportament adusa de criza financiara tine de controlul procesului de achizitii al articolelor office. Daca pana in criza firmele cumparau regulat pixuri si cele necesare unui birou, de la inceputul recesiunii economice, companiile au inceput sa aloce o mai mare atentie analizei consumului si necesarului de birotica”, a declarat pentru Wall-Street.ro Gabriel Muresanu, care a preluat conducerea RTC Proffice din 2012.
Pentru companii, bugetele alocate pornesc in general de la 2-3 euro pe angajat pe luna pana la maxim 10 euro, in functie de industrie si tip de activitate. Media se situeaza in jur de 4-5 euro de angajat pe luna, doar pentru papetarie si birotica.
“Daca socotim si toate celelalte game de produse necesare intr-un loc de munca sau productie, produse de curatenie si protectia muncii, articole promotionale, valoarea medie per angajat se poate dubla”, completeaza Muresanu.
In piata consumatorilor persoane fizice exista produsele scolare, unde fiecare familie isi aloca anual intre 100 si 300 de euro pe rechizite.
“Exista o tendinta clara catre control, cumpatare si corectitudine in alocarea si cheltuirea de bugete. Pentru a compensa aceasta scadere, ne-am concentrat pe cresterea numarului de clienti si implicit a cotei de piata, precum si pe diversificarea gamelor de produse. Astazi, RTC asigura nu doar papetarie si birotica, ci si produse de curatenie profesionale, produse de protectia muncii, articole promotionale, administrative sau de protocol”, explica CEO-ul companiei.
Pentru acest an Muresanu mizeaza pe o crestere a business-ului cu 5%, reprezentand primul avans din ultimii 5 ani in afacerile RTC Proffice. Cresterea de datoreaza dublarii rulajelor pe cateva branduri de papetarie si o crestere cu aproximativ 30% pentru produsele de protocol.
Anul trecut compania pe care o conduce a afisat afacer