În 17 ani de presă, Mihai Duţă, prezentatorul emisiusiunii "Talk B1", a fost tot timpul conectat la "Evenimente".
Deşi acum e în televiziune, Duţă spune că încă nu a uitat mirosul de cerneală tipografică şi că a prins "cele mai frumoase perioade din presă scrisă".
În paralel, jurnalistul antrenează juniorii de la Clubul de Rugby Griviţa. "Eu am făcut rugby până în 1996, mai întâi la juniori la CSS Locomotivă, apoi la seniori la Constructorul Feroviar şi Sportul Studenţesc, echipa cu care am jucat în toate eşaloanele din România. Rugby-ul este un sport pe care-l joci cu inima, şi tocmai de asta îţi şi rămâne acolo. Totul se rezolva în teren fără jumătăţi de măsură, nu poţi trişa şi nu te poţi ascunde".
EVZ: Care a fost cea mai importantă lecţie?
Mihai Duţă: Am lucrat cu mulţi jurnalişti cunoscuţi şi am înţeles că de la fiecare poţi lua câte ceva. De la unii, cum să găseşti cele mai bune rezolvări în diferite situaţii, de la alţii cum să nu faci anumite greşeli. Cel mai important lucru pe care l-am învăţat este acela că nimeni nu este de neînlocuit.
Ţi-ai făcut mereu meseria aşa cum ţi-ai dorit?
V-am zis că sunt un tip norocos. Da, pot spune că mi-am făcut meseria aşa cum am vrut. Când am avut ceva de spus am spus, chiar dacă nu mi s-a dat întotdeauna dreptate, lucru normal, de altfel. Am un regret pe care nu ştiu câţi îl pot înţelege. Mi-e dor să întru la DTP şi să fac o pagină de ziar. Mi-e dor şi de a două zi în care să iau ziarul şi să-l răsfoiesc, să-i simt mirosul de proaspăt ieşit din tipar şi să mă bucur că pot atinge ce-am făcut împreună cu colegii mei.
Care sunt efectele tabloidizării?
Acum depinde ce înţelege fiecare prin tabloidizare. Eu cred că trebuie tratate toate subiectele vii. Am învăţat că nu există subiecte tabloide, există doar abordări mai serioase sau mai lejere. Până la urmă, de ce nu s-ar ocupa pr