Tema interpelarii este situtia decontarii navetei pentru elevi. Partial, aceasta a fost rezolvata iar in acest moment elevii din judetul Botosani mai au de primit de la Ministerul Educatiei Nationale 6,5 milioane de lei, restanta pentru anul scolar trecut.
Din raspunsul primit la vremea respectiva, a reiesit faptul ca pe parcursul anului 2012, cu ocazia decontarii abonamentelor elevilor, s-a constatat practicarea de catre operatorii de transport auto a unor tarife cu diferente foarte mari pentru distante similare sau comparativ cu transportul feroviar, ceea ce a determinat insuficienta fondurilor prevazute in buget pe intregul an, a precizat Doina Federovici, senator PSD.
Pe de alta parte, Ministerul Educatiei Nationale a informat Consiliul Concurentei, Ministerul Transporturilor si Ministerul Administratiei si Internelor despre aceasta situatie si a transmis baza de date cu toti operatorii de transport si toate tarifele practicate pentru fiecare judet si unitate de invatamant si a solicitat efectuarea unor actiuni de control catre aceste institutii, avand in vedere faptul ca reglementarea transportului rutier se face de catre Ministerul Transporturilor, iar atribuirea licentelor de traseu se face atat de Ministerul Transporturilor cat si de Consiliul Judetean, iar sumele se deconteaza de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Educatiei Nationale.
Domnule ministru, va rog sa-mi comunicati daca acest control a fost finalizat si daca pe raza judetului Botosani au fost operatori de transport auto care au practicat tarife cu diferente foarte mari pentru distante similare. De asemenea, va rog sa-mi comunicati cand preconizati decontarea sumelor restante”, a intrebat pe final senatorul Doina Federovici. (Adrian Dimitriu) Tema interpelarii este situtia decontarii navetei pentru elevi. Partial, aceasta a fost rezolvata iar in acest