Răcirea accentuată a vremii a determinat Primăria municipiului Roman să anunţe şcolile că pot începe furnizarea energiei termice.
Primarul Laurenţiu Dan Leoreanu a îndemnat directorii unităţilor de învăţământ să folosească energia termică în mod economic, pentru a nu face risipă, mai ales că preţul carburanţuilor s-a majorat de la 1 octombrie. În acest context, se estimează că facturile cu încălzirea şcolilor se vor dubla, lucru care va fi suportat cu greu de bugetul local.
“În urmă cu doi ani, Primăria Roman cheltuia, pentru utilităţile unităţilor şcolare, în jur de patru milioane de lei pe an. Unul din cei mai mari consumatori era Liceul nr. 1, care avea peste 900.000 de lei. După o analiză corectă, punând în balanţă costul şi beneficiul, am comasat Colegiul Tehnic «Petru Poni» cu Liceul 1. În mod normal, ar fi trebuit să se înregistreze o economie importantă la bugetul local, adică să cheltuim în jur de trei milioane de lei anual. Pe fondul creşterii de preţuri, la ora actuală, cheltuim peste cinci milioane de lei. Cu creşterile care vin, estimăm că vom depăşi şase milioane de lei. Practic, anul viitor ne vom confrunta cu o dublare a costurilor cu încălzirea în şcoli”, a apreciat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu. Acesta a mai afirmat că aceste facturi vor fi suportate cu greu de bugetul local, pentru că majorarea cu 16% a taxelor şi impozitelor nu poate acoperi creşterea cu 100% a cheltuielilor cu unităţile de învăţământ, dar că se va încerca menţinerea funcţionării în parametri normali în aceste unităţi.
Răcirea accentuată a vremii a determinat Primăria municipiului Roman să anunţe şcolile că pot începe furnizarea energiei termice.
Primarul Laurenţiu Dan Leoreanu a îndemnat directorii unităţilor de învăţământ să folosească energia termică în mod economic, pentru a nu face risipă, mai ales că preţul carburanţuilor s-a majorat de la 1 octomb