Toate porturile navale şi fluviale din judeţul Constanţa sunt închise, marţi dimineaţă, din cauza vântului puternic, iar o navă de croazieră cu aproximativ 500 de pasageri la bord, care trebuia să acosteze în Portul Constanţa, a fost redirecţionată, din cauza furtunii, în portul bulgăresc Nessebar.
Potrivit autorităţilor portuare, operaţiunile au fost sistate în porturi deoarece vântul suflă cu 60 - 70 de kilometri la ţărm, iar în larg poate depăşi 80 de kilometri la oră, primul închis fiind Portul Midia.
Activitatea a fost apoi oprită în porturile Mangalia şi Constanţa Sud - fluvial, iar ultimul port închis a fost Constanţa Nord. Tot din cauza vântului puternic a fost restricţionată şi deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către Portul Constanţa Sud - fluvial.
În această situaţie, pentru siguranţă, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă. Totodată, vasele aflate la cheu trebuie să-şi întărească legăturile cu ţărmul, să asigure om de veghe şi trebuie să stea în permanenţă cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune.
O navă de croazieră care are la bord aproximativ 500 de persoane şi care avea prevăzută o escală în Portul Constanţa nu a mai intrat în port, din cauza furtunii, mergând la Nessebar, în Bulgaria.
Potrivit reprezentanţilor Căpităniei Zonale Constanţa, nava de croazieră Silver Spirit - pavilion Bahamas, cu aproximativ 500 de persoane la bord, venea dinspre portul ucrainean Odessa şi avea programată o escală de 12 ore în Portul Constanţa. Deşi operaţiunile portuare erau sistate încă din cursul nopţii de luni spre marţi, nava de croazieră primise acceptul de a intra în Portul Constanţa.
"Noi îi dădusem permisiunea de a intra în port, dar comandantul vasului a considerat probabil că manevrele de intrare