În urma controalelor realizate la începutul anului şcolar, medicii au descoperit la elevii hunedoreni 415 afecţiuni, 13 cazuri fiind de râie şi toate la copii din Valea Jiului. Şi la păduchi, Valea Jiului este pe primul loc, în acest caz alături de Deva.
Pentru a se evita răspândirea bolilor infecţioase şi parazitare, la începutul fiecărui an şcolar medicii verifică preşcolarii şi elevii din judeţ. În acest an au fost examinaţi 40.917 elevi hunedoreni. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, în urma triajului efectuat în luna septembrie, reţeaua medicilor şcolari, formată din 17 medici, şi medicii de familie în zonele în care nu există medici şcolari, au descoperit 415 afecţiuni, din care 146 angine, 39 alte boli infecţioase şi parazitare, 8 micoze, 209 cazuri de pediculoză (65 în zona Văii Jiului, 65 în zona Deva, 41 în zona Hunedoara, 35 în zona Orăştie şi 3 la Geoagiu) şi 13 cazuri de scabie, toate în Valea Jiului.
„După recontrol nu au mai fost depistate boli infecţioase şi parazitare. Deci, la această oră, în judeţul Hunedoara, medicii şcolari nu au mai semnalat cazuri de pediculoză şi de scabie. Pentru a menţine o stare de sănătate corespunzătoare în colectivităţile de copii şi tineri, sfătuim părinţii ca la începutul anului şcolar, cât şi pe parcursul acestuia, dacă copilul prezintă semne şi simptome de boală acută infecţioasă şi/ sau parazitară (febră, dureri abdominale, dureri musculare, cefalee, roşeaţă la nivelul tegumentelor, semne de grataj, agitaţie) să se prezinte la medicul de familie pentru stabilirea unui diagnostic şi efectuarea unui tratament adecvat”, a declarat medicul Cecilia Birău, purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara.
În urma controalelor realizate la începutul anului şcolar, medicii au descoperit la elevii hunedoreni 415 afecţiuni, 13 cazuri fiind de râie şi toate la copii din Valea