Unul dintre subiectele discutate în şedinţa trimestrială a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) care a avut loc astăzi la Palatul Cotroceni a fost şi cumpărarea noului avion destinat exclusiv zborurilor demnitarilor. Decizia care a stârnit controverse în Senat, mai ales în jurul estimării că aeronava ar urma să coste peste 60 de milioane de euro cu tot cu echipamentele speciale, a fost pentru moment amânată.
"În cadrul şedinţei, membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au dezbătut şi tematica referitoare la constituirea, la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, a capabilităţii aeriene pentru executarea zborurilor speciale şi au decis să amâne luare unei decizii în acest sens", a anunţat Preşedinţia, la finalul şedinţei.
Amânată a fost şi Strategia industriei naţionale de securitate, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării luând decizia de a relua subiectul în viitoarea şedinţă, după aprobarea proiectului într-o şedinţă a Guvernului României.
Consiliul a avizat însă mai multe dispoziţii din proiectul de Lege privind constituirea şi menţinerea unui nivel minim de rezerve de ţiţei şi de produse petroliere, prin care se stabilesc condiţiile de constituire, menţinere, control şi supraveghere ale unui nivel minim de rezerve de ţiţei şi produse petroliere, destinate utilizării în cazul apariţiei unei disfuncţionalităţi majore în aprovizionarea pieţei naţionale cu ţiţei şi/sau produse petroliere.
Unul dintre subiectele discutate în şedinţa trimestrială a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) care a avut loc astăzi la Palatul Cotroceni a fost şi cumpărarea noului avion destinat exclusiv zborurilor demnitarilor. Decizia care a stârnit controverse în Senat, mai ales în jurul estimării că aeronava ar urma să coste peste 60 de milioane de euro cu tot cu echipamentele speciale, a fost pentru moment amânată