Intre doi cetateni obisnuiti, refuzul unuia dintre ei de a strange mana intinsa poate fi un incident banal. In definitiv fiecare are dreptul sa-i refuze pe ceilalti. La limita, chiar si printr-o insultatoare evitare a unui semn de politete. Cu totul altfel stau insa lucrurile intre oficiali. In acest caz impolitetea se transforma in insulta. Iar cand un sef al unui serviciu secret comite acest gest fata de un parlamentar, si nu unul oarecare, ci chiar fata de cel care conduce Comisia parlamentara care supravegeaza respectivul serviciu secret, atunci insulta degenereaza intr-un urias scandal. Intr-un stat cu o democratie consolidata. In care normele de conduita institutionala sunt tabuuri. Oare un stia George Maior ce provoaca?
Ba bine ca nu. Directorul celui mai important serviciu secret al Romaniei, SRI, este un politician versat. Inainte de a fi numit in post de catre Traian Basescu, el a facut politica la propriu. In PSD. Si la sacara inalta. A detinut functii importante in Parlamentul Romaniei. Stie la perfectie care este statutul unui parlamentar si cu atat mai mult a sefului Comisiei de control a activitatii SRI. Si, mai presus de toate, George Maior este un personaj echilibrat, stapanit, intrucatva introvertit pe care rareori il vezi iesindu-si din sarite.
Deputatul Georgian Pop - tot PSD, de unde vine si Maior - seful Comisiei de control asupra SRI, i-a intins mana lui George Maior la capatul audierii acestuia. A facut-o extrem de vizibil. Chiar l-a atins pe piept. Este cu totul si cu totul exclus ca directorul SRI sa nu fi remarcat gestul. Mai ales ca el a fost insotit si de cateva cuvinte. Si, cu toate acestea, directorul SRI a ignorat mana intinsa de cel care conduce Comisia parlamentara care ii supravegeaza Serviciul de Informatii. De ce a facut-o?
Nu pot exista decat doua impoteze. Prima ipoteza este ca George Maior s-a infuriat. Atat