Consiliul Județean va organiza azi o conferinţă de presă în care va prezenta proiectul „Drumul podgoriilor vrâncene“, finanțat prin Programul Operațional Regional. Prezentarea este premergătoare evenimentelor de promovare care vor fi organizate în perioada 3-6 octombrie, în cadrul Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus-2013“. Valoarea totală a proiectului este de 580.836,62 lei.
Proiectul „Drumul podgoriilor vrâncene“ are ca principal scop dezvoltarea turismului în judeţul Vrancea, prin valorificarea potenţialului turistic existent. Prin realizarea acestui proiect se urmăreşte crearea şi marcarea corespunzătoare a unui traseu turistic care să cuprindă podgoriile Panciu, Coteşti şi Odobeşti şi care să includă combinate de vinificaţie, crame, obiective turistice. Totodată, proiectul mai vizează promovarea traseului turistic sub denumirea generică „Drumul Podgoriilor vrâncene“ printr-o serie de activităţi cum ar fi organizarea unor evenimente în fiecare podgorie, concomitent cu Festivalul Viei şi Vinului.
Proiectul constă în promovarea celor trei podgorii vrâncene: Panciu, Cotești, Odobești, prin intermediul a trei evenimente ce vor fi organizate în perioada Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus“. Proiectul mai prevede realizarea unui film de prezentare a zonelor viticole.
Vrancea este cea mai mare podgorie a României, cu peste 25.000 hectare, iar drumul podgoriilor se întinde pe aproximativ 73 de kilometrii și șerpuiește agale printre viile subcarpaților de curbură.
Este un drum care pleacă din Panciu și ajunge până la Tîmboiești, pe DJ 205 B reabilitat de Consiliul Județean Vrancea în vara acestui an. Pe „Drumul podgoriilor vrâncene“ se află 11 localități, cele mai importante din Podgoria Vrancei.
În Panciu vizitatorii pot ajunge la Hrubele lui Ștefan cel Mare – monument istoric – locul