Considerând, probabil, că nu sunt suficienţi cei care alcătuiesc actualul Consiliu Local al municipiului Slatina, edilul urbei, Minel Prina, a venit cu o idee ce a ridicat semne de întrebare. Primarul a obţinut acceptul consilierilor locali de a înfiinţa un “Consiliu Obştesc”, ai căror membrii nu vor fi însă aleşi de cetăţenii urbei, ci selecţionaţi de o comisie. Scopul oficial al iniţiativei: cunoaşterea mai bine a problemelor oraşului.
Potrivit proiectului de hotărâre avansat de Executivul local condus de către edilul Minel Prina, cetăţenii urbei urmează să primească la domiciliu în perioada imediat următoare înştiinţări în acest sens – în fapt, nişte pliante colorate care le vor explica, în mare, despre ce înseamnă acest “Consiliu Obştesc” şi ce vrea el. Cei care vor să facă parte din structura noului for cetăţenesc al oraşului trebuie să ştie că nu au voie să ocupe funcţii de conducere în vreun partid, altfel urmând să fie primită şi analizată fiecare candidatură în parte. “Candidaţii” vor reprezenta câte o zonă din cele 40 în care a fost împărţită Slatina şi vor avea misiuni simple, dar foarte clar delimitate, sub forma identificării problemelor cu care se confruntă localnicii.
“Orice persoană ce locuieşte în municipiul Slatina poate să-şi depună candidatura la Primărie pentru a face parte din acest Consiliu Obştesc, unde cei aleşi vor reprezenta una dintre cele 40 de zone din oraş, aşa cum le-am structurat noi. Desigur, persoanele în cauză trebuie să locuiască în zonele de care vor răspunde. Ele nu trebuie să ocupe o funcţie politică pentru că noi nu ne dorim să facem politică cu acest organism, eu vreau să fie cât mai puţini reprezentaţi ai partidelor. Nu-mi doresc decât să cunosc realitatea de pe teren, adică din Slatina”, a declarat edilul Minel Prina.
Demn de menţionat este că membrii noului Consiliu Obştesc nu vor fi remuneraţi, singurul