Sucul de sfeclă roşie abundă în vitamine precum B1, B2, B3, C şi acid folic. Descoperă care sunt beneficiile sucului de sfeclă roşie şi ce proprietăţi remarcabile are!
Poate fi consumat de oricine
Sucul de sfeclă roşie poate fi consumat cu încredere de oricine şi este recomandat chiar şi atleţilor şi celor care lucrează în condiţii dificile. El contribuie la îmbunătăţirea activităţii fizice, atenuând efectele negative ale exerciţiilor fizice asupra corpului. În plus, sucul de sfeclă roşie stimulează sistemul imunitar, crescând capacitatea de rezistenţă a organismului în fața diverselor boli. Sucul de sfeclă roşie contribuie la curăţarea intestinelor. Sfecla roşie era folosită încă din perioada romanilor ca tratament pentru febră şi constipaţie, dar o regăsim întrebuinţată şi în Evul Mediu ca remediu în bolile digestiei şi ale sângelui. Proprietăţile remarcabile ale sfeclei roşii se datorează în special şi pigmentului colorat pe care îl conţine: betalaina, un antioxidant puternic, cu un rol puternic în detoxifiere.
La ce ajută
Mai mult, anumite cercetări recomandă betalaina ca având şi proprietăţi anticancer. În schimb, betacianina conţinută în sucul de sfeclă roşie contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi la prevenirea apariţiei cancerului. Pe de altă parte, sucul de sfeclă roşie ajuta la vindecarea gutei, a bolilor rinichilor şi a vezicii biliare. Sucul de sfeclă roşie ajuta şi la scăderea nivelului de homocisteină şi la scăderea serului din colesterol. Sucul de sfeclă roşie conţine o serie de compuşi nutritivi şi minerale precum magneziu, fosfor, sodium, potasiu şi calciu, dar şi cupru, seleniu, zinc, fier şi mangan. Sărurile de magneziu, potasiu şi sodiu acţionează benefic asupra sistemului vascular circulator. La rândul său, magneziul împiedică formarea cheagurilor de sânge şi depunerea colesterolului pe vasele de sânge.
Ab