Pe o vreme friguroasă şi ploioasă, nimic nu merge mai bine în materie de mâncare decât o ciorbă fierbinte. Iar dacă ciorba mai este şi tradiţională şi ne duce cu gândul la zonele rurale are României, cu atât mai bine. Iată mai jos o reţetă pentru ciorba ardelenească servită cu afumătură, ce va încânta până şi cea mai morocănoasă persoană!
INGREDIENTE
500 g costiţă afumată
3 cartofi
2 cepe
1 morcov
2 linguri de oţet (se poate folosi şi lămâie)
300 g de smântână grasă
3 gălbenuşuri
o legătură de leuştean
o legătură de pătrunjel
sare
piper
MOD DE PREPARARE
Legumele se taie mărunt sau se dau pe răzătoare, în afară de cartofi, care se taie cubuleţe de dimensiuni medii. De preferat este să se folosească o oală ce fierbe sub presiune, însă, dacă nu dispuneţi de acest recipient, puteţi utiliza o oală normală, adâncă. Ceapa şi morcovii se călesc două minunte în puţin ulei. Se adaugă carnea şi se lasă la fiert până ce se desprinde uşor de pe oase, cu aproximativ 10 minute înainte de a fi gata se pun cartofii, apoi sarea, piperul, 2 linguri de oţet şi verdeaţa tocată. La sfârşit, se încorporează, treptat, gălbenuşurile amestecate bine cu smântână şi se opreşte imediat focul.
Pofta bună!
Pe o vreme friguroasă şi ploioasă, nimic nu merge mai bine în materie de mâncare decât o ciorbă fierbinte. Iar dacă ciorba mai este şi tradiţională şi ne duce cu gândul la zonele rurale are României, cu atât mai bine. Iată mai jos o reţetă pentru ciorba ardelenească servită cu afumătură, ce va încânta până şi cea mai morocănoasă persoană!
INGREDIENTE
500 g costiţă afumată
3 cartofi
2 cepe
1 morcov
2 linguri de oţet (