Conducerea Complexului Energetic Oltenia este pusă să plătească oalele sparte ale fostei conduceri SNLO. Ignorând legea, în complicitate chiar cu „infractorii”, Daniel Burlan, fost director general al companiei miniere, a refuzat categoric să se constituie parte civilă într-un dosar de corupţie şi, cel mai grav, să recupereze prejudiciul stabilit printr-o hotărâre judecătorească definitivă din 2011. În Codul Penal, aceasta este descrierea infracţiunii de favorizare a infractorului. Dar, cine să-l ancheteze pe Burlan? Şi inspectorii Curţii de Conturi, convinşi de amorţeala în care se află anchetatorii, au cerut actualei conduceri a companiei statului recuperarea prejudiciului.
Cel care trebuia executat este Alexandru Busuioc, fost inspector guvernamental, pentru care o instanţă a Judecătoriei Braşov a stabilit definitiv, în 2011, ca cei de la conducerea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia să recupereze prejudiciul rezultat din urma infracţiunilor comise. Este vorba despre peste 200.000 de lei, bani pe care SNLO trebuia să-i ia de la Busuioc.
Pe Burlan l-a durut în cot de lege
La conducerea companiei era atunci Daniel Burlan, care nici măcar parte civilă nu s-a constituit pe parcursul procesului. S-a trezit, însă, cu o sentinţă definitivă în faţă care prevedea recuperarea prejudiciului. Însă, a ignorant-o total.
Daniel Burlan a comis o infracţiune, însă, cum nimeni nu a invocat-o lucrurile au rămas „ca-n tren”. Curtea de Conturi a descoperit în urmă cu 2 luni, în faza unei verificări, că societatea statului a rămas cu această sumă în pagubă şi a stabilit, acum, ca cei din actuala conducere a Complexului Energetic Oltenia să întreprindă acţiuni de recuperare a sumei. Sancţiune pecuniară
Potrivit anchetatorilor, Alexandru Busuioc, în calitate de inspector guvernamental în 2008, a determinat mai mulţi funcţionari ai fostei CNLO şi funcţ