Alimentaţia poate reduce riscul de a te îmbolnăvi de gripă sau răceală, pentru că un stil de viaţă sănătos îţi ajută sistemul imunitar şi te ajută să te păzeşti de boli.
Nu aştepta să te îmbolnăveşti pentru a face schimbări în alimentaţie. Poţi preveni boala schimbându-ţi felul de a te hrăni acum.
E ştiut faptul că alimentele sunt mult mai bune ca surse de vitamine decât suplimentele de la farmacie. O portocală e mai bună decât o pastila de vitamina C - portocala conţine o combinaţie de nutrienţi (magneziu, potasiu, vitamina B6 şi antioxidanţi). Consumul de fructe bogate în vitamina C îţi va întări sistemul imunitar şi te va păzi de infecţii virale. Fructele şi legumele sunt mai bune în protejarea sistemului imunitar pentru că ele conţin şi vitaminele A şi E, care lucrează alături de vitamina C în a-ţi apăra organismul şi a-ţi ţine întreg corpul sănătos.
Oamenii tind să mănânce mai puţine fructe şi legume iarna, deşi este inversul a ceea ce trebuie să facă. Specialiştii spun că avem nevoie de cel putin 5 porţii de fructe şi legume zilnic pentru a primi necesarul de vitamine, minerale, fibre şi antioxidanţi.
Include în dieta ta sucuri de fructe şi legume. Nu orice suc va funcţiona. Asigură-te că bei doar sucuri naturale 100%, fără multe calorii sau zahăr.
Nu uita că şi restul de alimente pe care le consumi trebuie să îţi dea nutrienţii de care are nevoie sistemul tău imunitar. O dietă echilibrată conţine cărnuri slabe, peşte, pui, lactate degresate, pâine intregrală, nuci şi seminţe.
Sursele de proteine cele mai mari, carnea slabă, ouăle şi lactatele sunt importante pentru că îţi furnizează aminoacizii de care corpul tău are nevoie pentru a-şi construi componentele sistemului imunitar. Cărnurile slabe conţin fier si zinc - deficienţele acestor minerale în organism determină slăbirea sistemului imunitar.
Alimentele ce sporesc imu