Intalnirea cu cei trei top manageri ai Orange a avut loc in aceeasi zi in care au anuntat acoperirea integrala a Bucurestiului cu Internet 4G. Bucuresti a devenit astfel una dintre primele capitale europene cu acoperire totala 4G – inainte chiar si de Paris, Franta, unde se afla compania mama a Orange si unde exista inca zone neacoperite.
Intalnirea a avut loc la un restaurant aproape de Piata Victoriei unde, spun reprezentantii operatorului, se mai intalnesc cu echipele pentru a discuta strategii. Inca de la inceput, Fallacher a dat tonul intalnirii spunand ca utilizatorii de 4G folosesc, in medie, de trei ori mai multe date decat cei care au 3G.
“Este ceva normal, poate. Atunci cand ti se ofera viteza, o folosesti! Ofera clientilor mijloacele necesare, si ei vor profita de acest lucru”, spune el.
Cu toate acestea, luat “la bani marunti”, seful celui mai mare operator telecom de pe piata locala spune ca nu foloseste 4G pentru video sau alte formate puternic consumatoare de date, ci in special pentru e-mail (printre primele lucruri pe care le face cand se trezeste), browsing Web, LinkedIn (o data pe zi), starea vremii, aplicatie bursiera si citirea presei – este abonat la Le Monde si Le Figaro.
“Folosesc 4G mai ales pentru ca este o conexiune mai rapida decat 3G. Nu exista aproape niciun fel de pauza”, explica el.
De altfel, cei ce au adoptat 4G inca din primele zile de la lansarea de acum aproape un an au fost in principal clienti axati pe tehnic. In urmatoarele luni insa, din ce in ce mai multi oameni au trecut pe 4G, din toate clasele sociale si toate pregatirile.
“Rata de adoptie a 4G este mai mare decat 3G intrucat oamenii stiu deja «cu ce se mananca». Totul se petrece mai rapid dupa, este adevarat, investitii masive in retea si nu numai”, mai spune Fallacher, in timp ce chelnerii ii pun in fata bucatele de pui cu garnitura. @N