Revista americană Guyism a stabilit un top al primelor nouă ţări din lume în care se consumă cel mai mult alcool. În clasament apar câteva ţări asupra cărora nu exista nicio îndoială, dar şi surprize şi un intrus cu totul şi cu totul neaşteptat, scrie 7sur7.be, preluata de Agerpres.
În coada clasamentului, pe locul al nouălea se află, deloc surprinzător, Ucraina. Statutul său de fostă republică sovietică este suficient pentru a-i justifica reputaţia şi se pare că independenţa nu a schimbat vechile obiceiuri. Băutura preferată a ucrainienilor rămâne vodca, băutură la care sunt pe locul al treilea în topul consumatorilor mondiali, potrivit OMS.
Irlanda ocupă locul al optulea, iar 'capitala irlandeză' a Statelor-Unite, Boston, se situează în fruntea clasamentului american în privinţa consumului de alcool.
Prezenţa surprinzătoare în clasament, pe locul al şaptelea, este Vaticanul, unde se pare că există câţiva amatori de vin, dacă este să dăm crezare statisticilor realizate de site-ul de specialitate Wineinstitute, care plasează Sfântul Scaun pe primul loc în privinţa numărului de sticle pe locuitor.
Pe poziţia a şasea apare Ungaria, o ţară în care nu se manifestă o preferinţă deosebită pentru o anumită băutură şi care îşi demonstrează pofta de a bea prin cifrele referitoare la cantitatea de băuturi de tot felul pe locuitor.
Coreea de Sud, campioana Extremului Orient, pe locul al cincilea, se distinge prin consumul de băuturi spirtoase. Nu contează ce scrie pe etichetă, trebuie numai să depăşească 40%.
Germania, mare consumatoare de bere, este pe locul al patrulea. Mari producători şi consumatori de bere, germanii dovedesc lumii că pot bea mult şi rămâne în acelaşi timp competitivi într-o economie înfloritoare.
Pe locul al treilea se regăseşte Rusia, pentru care cifrele vorbesc de la sine: 14 litri de vodcă pe an pe l