Martorii chemaţi mâine vor da de această dată detalii legate de achiziţia Complexului Turistic Căprioara, de către executivul Consiliului Judeţean.
Până acum, în procesul care a început pe fond la Cluj în decembrie 20010, după patru ani în care dosarul s-a plimbat pe la instanţe, s-au scurs 20 de termene, din care foarte multe cu amânări solicitate de inculpaţi, dar şi din cauză că mulţi martori citaţi nu au venit să depună mărturie, deşi au primit mandat de aducere. Practic, primii martori au fost audiaţi pe 29 septembrie 2011.
Judecătorul a aflat astfel cum s-au cheltuit 1,9 milioane de euro pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, iar acum îi va audia pe martori în privinţa modului cum s-a achiziţionat Complexului turistic Căprioara.
Conform procurorilor DNA, care au trimis acest dosar la instanţă în 2006, 41 de drumuri comunale au fost pietruite după ce Consiliul Judeţean Vrancea a primit, în 2004, de la Ministerului Transporturilor suma de 1,9 milioane de dolari dintr-un împrumut extern.
Materialul de urmărire penală indică faptul că mai multe drumuri comunale au fost pietruite fără ca acest lucru să fie necesar, unele dintre lucrări au fost executate în mod fictiv sau incomplet, deşi banii au fost plătiţi de către CJ Vrancea aproape în avans. DNA a reţinut la momentul trimiterii în judecată un prejudiciu de 1,5 milioane euro în dauna Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului (MTCT), alţi circa 600.000 euro în dauna Consiliului Judeţean şi aproape 75.000 euro, sumă cu care ar fi prejudiciat bugetul Guvernului.
Mai puteţi citi:
Foştii prefecţi Dragoş Mircea şi Ion Oprea, amnezici la Cluj în procesul lui Marian Oprişan
Poliţişti din Vrancea ajută la tergiversarea judecării dosarului de corupţie al lui Marian Oprişan