Peste 40 de copii din judeţul Sibiu trăiesc în acest moment în centre de îngrijire a minorilor, alaturi de familii de plasament sau sunt îngrijiţi de asistenţi maternali. Cei 46 de copii adoptabili aflati in evidentele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului ( DGASPC) Sibiu aşteaptă de la o zi la alta să îşi găsească un cămin.De partea cealaltă a baricadei, 12 familii au facute demersuri anul acesta să infieze un copil şi aşteaptă repartizarea Oficiului Român pentru Adopţii.
Datele statistice furnizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASC) Sibiu arată că în anul 2013 există o tendinţă de scădere a interesului sibienilor pentru adoptarea unui copil. Dacă în anul 2012 au fost 21 de familii interesate să ia acasă un copil, în anul 2013, până în luna octombrie, sau înregistrat numai 12 astfel de solicitări.
"Până la această dată avem înregistarte 12 cereri din partea familiilor care doresc să devină adoptatoare, iar numărul copiilor declaraţi adoptabili este de 46, minori cu vârste între 0 şi 17 ani", a precizat pentru citynews.ro purtătorul de cuvânt la DGASPC Sibiu, Beatrice Muntean.
În timp ce adopţia se lasă aşteptată pentru cei 46 de copii, 10 şi-au găsit anul acesta o familie în urma adopţiei.Pentru alţi şase copii asistenţii sociali din cadrul DGASPC Sibiu fac ultimele verificări, micuţii fiind deja încredinţaţi familiilor adoptatoare pe o perioadă de 90 de zile pentru acomodare, aceasta fiind una din etapele finale ale procesului de încredinţare definitivă a copilului.
Oficilalii DGASPC Sibiu spun că toate persoanele care vin şi solicită informaţii referitoare la adopţii sunt preluate de asistenţii de specialitate care le expun condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească. Perioada de evaluare a unei familii care doreşte să adopte un copil este de 120 de zile , timp în care se fac