Cel mic s-a întors în colectivitate? Este momentul să fii cu ochii-n patru pentru ca acesta să nu se îmbolnăvească. Află care sunt afecţiunile contagioase pe care micuţii le iau cu uşurinţă şi cum pot fi prevenite.
Viroze, când imunitatea este scăzută
Odată cu scăderea temperaturilor, riscul ca micuţii să sufere de viroze este destul de ridicat. Răceala şi infecţiile respiratorii se transmit cu uşurinţă de la un copil la altul şi se declanşează cu rapiditate atunci când sistemul imunitar este scăzut. Cel mai bun mod de a-ţi proteja copilul este imunizarea. Include-i în dietă cât mai multe alimente bogate în vitamina C şi, dacă ştii că este destul de sensibil, dă-i suplimente alimentare pe bază de propolis, vitamina C şi echinaceea, însă ţine cont de indicaţiile medicului specialist. De asemenea, învaţă-ţi copilul să folosească o soluţie dezinfectantă atunci când nu are apă la dispoziţie si să utilizeze propriile batistuţe.
Parazitoze intestinale, în cazul unei igiene precare
Dacă cel mic acuză lipsa poftei de mâncare, greaţă, vărsături, balonare, constipaţie sau diaree, este posibil să sufere de o boală parazitară. Infecţiile cu acarieni, limbrici, giardia lamblia, oxiuri pot apărea după ce copilul a mâncat fără să se spele pe mâini, a băut apă contaminată sau a intrat în contact cu o persoană purtătoare de paraziţi. Dacă există suspiciuni, este recomandat să se facă analize pe probe de scaun recoltate în 3 zile diferite. În cazul în care are paraziţi intestinali, este necesar să mergi cu el la medic pentru a i se prescrie medicamentele necesare combaterii paraziţilor.
Citeşte ce alte afecţiuni pot lua cei mici de la şcoală sau de la grădiniţă pe clickpentrufemei.ro.