Aleşii locali din Caracal au aprobat, marţi, ordinea în care vor fi distribuite 18 locuinţe ANL din municipiu care au rămas libere. Dosarele solicitanţilor au fost evaluate de comisiile municipalităţii.
18 familii din Caracal vor primi o locuinţă ANL, consilierii locali aprobând, marţi, redistribuirea celor care au rămas libere. Aproximativ 1.500 de tineri care au mai puţin de 35 de ani şi-au depus dosarul pentru a obţine o locuinţă cu chirie, neavând posibilitatea să cumpere una. Apartamentele şi garsonierele redistribuite au rămas libere după ce ocupanţii au renunţat la chirie, cumpărându-şi case de pe piaţa liberă, sau din alte motive. Dacă un chiriaş plătea pentru un apartament 116 lei până la împlinirea vârstei de 35 de ani, după această vârstă cuantumul chiriei se măreşte la 188 lei pe lună. Creşterea este şi mai evidentă în cazul garsonierelor, de la 86 de lei ajungând la 160 lei. Blocurile ANL au fost date în folosinţă în perioada 2006-2009, 140 de familii găsindu-şi astfel o casă. Niciunul dintre aceştia n-a cumpărat-o însă.
Mai puţin norocoşi decât cele 18 familii care au primit locuinţe ANL sunt cei care solicită locuinţe sociale. Potrivit Primăriei Caracal, pentru aproximativ 500 de solicitanţi de locuinţe sociale este deocamdată disponibilă o singură unitate, din totalul de 51 cu această destinaţie, la nivelul oraşului.
Situaţia este mult mai bună în cazul loturilor pentru tineri, unde toate solicitările se onorează. 113 tineri au primit loc de casă, iar alţi 40 vor deveni proprietari în curând. Primăria oferă în proprietate 300 de metri pătraţi şi alţi 200 în concesiune, la sume modice, obligaţia beneficiarilor fiind ca în decurs de un an să înceapă construcţia locuinţei. 22 de loturi au fost până acum retrase tocmai pentru că nu s-a respectat condiţia începerii construcţiei în 12 luni.
ANL-urile, cumpărate cu „P