În sfârşit, La Iulius Mall Timişoara se respectă Legea nr. 349 din 2002, pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Nu se mai fumează în spaţiile deschise.
La insistenţele Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, cafenelele şi barurile, îndeosebi cele de la parter, au construit locuri special amenajate din sticlă, destinate fumătorilor (foto). În aer nu se mai simte fum de tutun, iar cetăţeanul, când intră în hypermarket, nu mai este nevoit să inspire noxele ţigărilor arse. Mai mult, pe mesele barurilor şi cafenelelor nu mai există scrumiere şi nici farfurioare unde clientul să îşi scuture scrumul, iar în colţuri şi pe pereţi sunt lipite însemne care interzic fumatul.
Conform specialiştilor, consumul de ţigări are efecte devastatoare atât pentru fumătorul activ, cât şi pasiv. Peste 4.000 de substanţe toxice devastatoare pentru sănătate sunt introduse în trupul fumătorilor şi produc boli grave, printre care cancer pulmonar sau accident vascular cerebral.
Conform noii directive UE, din ianuarie 2013, este interzis în totalitate fumatul în spaţii publice închise, de aceea Ministerul Sănătăţii pregăteşte o lege în acest sens. Legea nr. 349 interzice fumatul în spaţiile publice închise, însă fumatul este permis în spaţii special amenajate pentru fumat, cu respectarea următoarelor condiţii obligatorii: să fie construite astfel încât să deservească doar fumatul şi să nu permită pătrunderea aerului viciat în spaţiile publice închise şi să fie ventilate corespunzător, astfel încât nivelul noxelor să fie sub nivelurile maxime admise. Din cele 28 de ţări din UE, 13 au introdus interdicţia totală a fumatului în spaţii publice: Marea Britanie, Cipru, Belgia, Grecia, Bulgaria, Spania, Ungaria, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Polonia, Slovacia.
În sfârşit, La Iulius Mall Timişoara se respectă Legea nr. 349 din