Administraţia Naţională de Meteorologie nu va mai emite avertizări pentru cantităţi mari de precipitaţii, dar temperatura va fi deosebit de scăzută în perioada 2-5 octombrie, ajungând până la minus 6 grade Celsius în depresiuni şi la munte, temperatura urmând să crească de luni, până la 20 de grade. Începând cu ziua de luni, temperatura se va menţine caldă pentru cel puţin 10 zile, a anunţat la Guvern conducerea ANM, scrie Mediafax. Astăzi vor fi cumulate cantităţi de apă de maximum 10 litri/metru pătrat în Munţii Banatului şi Munţii Meridionali, iar mâine acumulările de apă nu vor depăşi 5 litri/metru pătrat. La munte, precipitaţiile vor fi sub formă de ninsoare.
La rândul lor, reprezentanţii Institutului Naţional de Hidrologie au precizat că, în ultimele 36 ore, au fost înregistrate depăşiri ale cotelor de atenţie pe râuri din judeţele Caraş-Severin, Prahova şi Buzău şi o singură depăşire a cotei de inundaţie în judeţul Constanţa, pe râul Corbu, iar pentru următoarele 24 ore sunt anticipate creşteri de debite în bazinele hidrografice Jiu, Olt Inferior, Vedea, Mureş Inferior şi bazinele superioare ale Argeşului şi Ialomiţei, dar fără depăşiri ale cotelor de atenţie. Aceştia au asigurat că nu există pericol de inundaţie în vreun bazin hidrografic. Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat anterior că avertizarea cod portocaliu de ploi şi vânt este menţinută până miercuri la ora 2.00 doar în judeţele Constanţa şi Tulcea, în timp ce Capitala şi restul judeţelor din jumătatea de sud a ţării se află sub cod galben.
Astfel, pentru judeţele Constanţa şi Tulcea au fost anunţate ploi abundente, cantităţi de apă urmând să mai ajungă, local, la 40-50 de litri pe metru pătrat, iar rafalele de vânt vor putea depăşi, temporar, peste 80-90 de kilometri pe oră. În Bărăgan, vântul va mai prezenta intensificări, cu viteze de 50-70 de kilometri pe oră, se mai ar