Catina face parte din plantele cele mai nutritive ale planetei. Ea contine acizi grasi nesaturati, rar intalniti la alte plante si de 30 de ori mai multa vitamina C decat sucul de portocale.
Catina contra accidentelor vasculare
Gratie calitatilor antioxidante, uleiul de catina impiedica depunerea grasimilor pe peretii venelor. Flavonoidele continute de boabele de catina dau o mai mare elasticitate peretilor vaselor, permitandu-le sa se dilate si astfel sangele sa circule mai bine in tesuturi. Catina protejeaza muschii inimii de stresul oxidant, responsabil al imbatranirii celulare, mai ales in cazul tabagismului.
Catina in tratamentul anemiei
Daca anemia de care suferiti este cauzata de o lipsa de fier, catina – bogata in vitamina C, in polifenoli si in cupru – va permite o mai buna absorbtie a fierului de catre organism. Pe langa medicamentele pe care le utilizati, luati dimineata si la pranz o lingura de suc de catina diluat in iaurt, timp de 3-6 saptamani.
Catina previne gripa
Odata cu venirea sezonului rece este bine sa faceti o cura de catina cu miere, pentru a intari organismul si a-i creste imunitatea, facandu-l astfel rezistent la gripa. Catina va va imuniza nu doar datorita vitaminei C, ci si datorita continutului de seleniu si de cupru.
Citeste mai mult aici: http://www.curademiere.ro/catina-in-tratamente-de-sanatate-si-frumusete/