Locuinţele se vor construi etapizat, în următorii şapte ani. Anul acesta, expiră înţelegerea prin care Ministerul Apărării a dat terenul de pe strada Agricultorilor Primăriei, astfel ca ANL să construiască locuinţe pentru tineri, însă autorităţile au căzut de acord să mai prelungească termenele
Ţinând cont că anul acesta expira contractul de asociere dintre Ministerul Apărării Naţionale (MApN) Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Primăria Braşov în vederea construirii pe strada Agricultorilor a mai multor imobile, ANL, care ar fi urmat să realizeze proiectul, a solicitat prelungirea termenului. Reprezentanţii ANL au precizat că, începând cu 2010, respectiv după ce s-a semnat acest parteneriat şi terenul ministerului Apărării a intrat în proprietatea publică a municipiului Braşov, resursele bugetare alocate pentru programul de construcţii locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, au fost insuficiente, iar Agenţia a fost în imposibilitatea demarării procedurilor de proiectare şi lucrări de execuţie.
Suprafaţa în discuţie, un hectar
Primăria Braşov a realizat Planul Urbanistic Zonal pentru această suprafaţă de 10.985 mp de pe strada Agricultorilor nr. 2, unde până acum patru ani era o cazarmă militară dezafectată, aflată într-un stadiu avansat de degradare. Pe acest teren ar fi urmat să fie construite câteva blocuri cu un regim de înălţime cuprins între 4 şi 10 etaje şi să fie realizate peste 200 de locuinţe în regim ANL cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, urmând ca 30% dintre ele să fie date Ministerului Apărării Naţionale care le va închiria tinerilor militari, care deţine terenul. Costul estimat al tuturor apartamentelor era de aproximativ 10 milioane euro, iar primăria urma să investească alte 1,8 milioane de euro pentru utilităţi.
Până se fac blocurile va fi parc
Ţinând cont