Natura ne oferă tot ce ne trebuie pentru a avea un organism sănătos şi o viaţă echilibrată, iar unele alimente sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a lupta cu boli precum cancer sau boli de inimă. Oadată cu venirea sezonului rece, poţi să îţi iei doza zilnică de energie de la umrătoarele nouă mâncăruri de sezon.
1. Cartofi dulci şi dovleac
Cartofii dulci sunt bogaţi în potasiu, calciu, vitamina C şi antioxidanţi. Alte alimente cu proprietăţi asmănătoare sunt morcovii sau dovlecii.
FOTO Arhivă Adevărul
2. Legumele din familia cruciferelor
Aceste legume asigură o memorie bună odată cu trecerea anilor. Un studiu efectuat pe femei arătă că ingerarea acestor alimente în cantităţi adecvate echivalează cu o memorie ageră, informează „Natural News”.
Legumele care fac parte din familia cruciferelor sunt broccoli, varza sau conopida. Pe lângă capacitatea de a fortifica memoria, legumele crucifere luptă împotriva cancerului prin ingredientele lor natural, pe nume „indole alkaloids”.
FOTO Arhivă Adevărul
3. Rodie
Rodiile conţin foarte mulţi antioxidanţi, care se ocupă, mai ales, cu protejarea creierului şi îmbunătăţirea memoriei. Cercetări au mai arătat că consumul de rodii poate preveni îngroşarea arterelor.
FOTO Arhivă Adevărul
4. Sfeclă
Sfecla are două mari calităţi. În primul rând, este bogată în acid folic, un nutrient care previne defectele embrionare. Femeile gravide au trebui să ia în considerare acastă legumă. În al doilea rând, sfecla conţine un anume tip de betacyanin, care poate lupta împotriva cancerului şi poate preveni sau trata cancerul de colon.
FOTO Arhivă Adevărul
5. Usturoi
Usturoiul este bun în eliminarea toxinelor care afectează ficatul. Studii recente sugerează că ajută şi înunele cazuti de cancer şi la bolile de inimă.
FOTO Arhivă Adevărul
6. Fasole