Oficialii municipalităţii au decis să cultive exemplare din arborele-pitic într-o altă zonă a oraşului, pe esplanda din faţa Halei Centrale.
Primăria Iaşi este la un pas să încheie un proiect început în urmă cu şapte ani, acela de reamenajare a esplanadei din faţa Halei Centrale şi de construire a pasajului subteran pe strada Anastasie Panu. Proiectul a fost întârziat ani la rând şi a costat mult peste valoarea iniţială. A fost finanţat din controversatului credit de 200 de milioane de lei, luat de Primăria Iaşi de la banca Dexia.
În ultima parte a lucrărilor de Hală, cei de la Primărie vor planta în jur de 40 de arbori, majoritatea cireşi ornamentali, tuia şi salcâmi japonezi, precum şi jardiniere cu flori de-a lungul bulevardului Anastasie Panu, spre Direcţia de Finanţe şi în zona din dreapta Halei Centrale.
„S-au ales salcâmi japonezi datorită aspectului de arbori ornamentali, şi nu vrem să creăm un aspect de pădure. Prun şi cireş ornamental, tuia, salcâmi japonezi vor veni să dea o valoare suplimentară zonei“, a precizat viceprimarul Iaşului Mihai Chirica. Întrebat în legătură cu alegerea salcâmului japonez, Chirica a mai spus: „Am ales să plantăm la Hală diferite specii pentru iubitorii teilor, cum sunt şi eu de altfel şi chiar am să mă înscriu în Asociaţia «Iaşul iubeşte teii», pentru că şi eu iubesc teii".
La Iaşi va avea loc pe 4 octombrie un protest organizat de Grupul de Iniţiativă Civică "Iaşul iubeşte teii". Protestatarii vor cere Primăriei să replanteze cei peste 70 de tei tăiaţi de pe bulevardul Ştefan cel Mare.
(Sursa: adevarul.ro) Oficialii municipalităţii au decis să cultive exemplare din arborele-pitic într-o altă zonă a oraşului, pe esplanda din faţa Halei Centrale.
Primăria Iaşi este la un pas să încheie un proiect început în urmă cu şapte ani, acela de reamenajare a esplanad