Deşi nu avea studii de specialitate, Marieana Diaconiţă şi-a încercat norocul şi la a treia, unde i s-a înfundat
Situaţie de râsu’-plânsu’ în secretariatul a două şcoli buzoiene. Doi directori se chinuie de luni bune să o dea afară pe contabila şefă după ce au descoperit că aceasta nu are studii superioare de specialitate. Culmea penibilului este că respectiva „contabilă clandestină” nu ar fi fost descoperită poate nici acum dacă nu ar fi avut tupeul să candideze la o nouă funcţie de contabilă, într-o a treia şcoală.
Marieana Diaconiţă este „inginer diplomat”, conform diplomei de absolvent al Universităţii Bioterra, specializarea „inginerie şi management agroturistic”. Chiar dacă buzoianca se mândreşte cu o adeverinţă eliberată de CEC Buzău în anul 1986, care atestă că în calitate de „lucrător comercial a absolvit un curs de specialitate cu profil economic în specialitatea CONTABILITATE”, cele şase luni de cursuri nu pot să îi permită, din punct de vedere legal, să ocupe funcţia de contabil-şef.
Cum a reuşit buzoianca să ia concursurile organizate la Şcoala Pietroasele şi Şcoala Ulmeni în 2011 rămâne un mare mister, mai ales că din comisie făceau parte chiar şi economişti care ştiau că, potrivit Legii Contabilităţii şi Legii Educaţiei, contabilul-şef trebuie sa aibă studii economice superioare. Cum, necum, de doi ani, doamna Diaconiţă încasează salariul de contabil-şef la cele două şcoli.
„Neatenţie” sau ...
Ilegalitatea a fost descoperită când a vrut să ocupe o nouă funcţie de contabil la Şcoala din Cândeşti, unde a fost întrebată de studii economice superioare. Odată informat, noul director al Şcolii Pietroasele a depistat ce „moştenire” a primit de la predecesorul său şi a încercat să îi explice contabilei că nu poate ocupa funcţia respectivă.
„Eu sunt nou în această funcţie, dar nu pot să îmi asum răspunderea